Thijs de Jongh - Gemeente Secretaris, Gemeente Steenbergen

Als je een transformatie wilt doormaken is dat niet met één interventie geregeld. Dat is iets waar je langer in moet willen investeren. Dat vraagt een partner die daar bij past. Bob Vrijaldenhoven van The Thrive is zo’n een partner”

We zijn het traject begonnen met samen goed in de spiegel kijken: Wat is onze ambitie, hoe ziet ons plan eruit en wat vraagt dat van leidinggevenden? Om vervolgens te kijken naar individuele voorkeuren, kracht en valkuilen en de match met wat wij van leidinggevenden gingen vragen.

De aanpak van The Thrive is betrokken, enthousiast, interactief, waarderend en ook scherp. Bob stelt zich kwetsbaar op en nodigt daarmee mensen uit dat ook te doen. Daardoor ontstaat een echt gesprek over de juiste onderwerpen. Het is knap hoe hij in zo een traject telkens teruggrijpt op wat wij in een vorige sessie(s) hebben afgesproken en hoe hij aansluit bij onze actualiteit. Tijdens elke sessie deelden we de voortgang in onze eigen teams en sloten we af met concrete afspraken. Zo werd de voortgang gewaarborgd en bleven we van elkaar leren.

Wat heeft het ons gebracht? In eerste instantie inzicht in onszelf op basis waarvan eenieder een passende rol kon kiezen. Bewust bekwamer en stijl flexibeler leiderschapsgedrag. Parallel daaraan hebben we elkaar beter leren kennen en leerden we onze verschillen zijn effectief in te zetten. Zo zijn we als individu en als team gegroeid. Tot slot hebben we meer inzicht in onze eigen organisatieontwikkeling, we hebben een reëler beeld over wat haalbaar zodat we niet struikelen over onze eigen ambitie.