Jack Hommel - Directeur, Achmea

Medewerkers en managers praten met elkaar in plaats van over elkaar, met als doel elkaar en de eigen organisatie te verbeteren.”

Sinds 2011 hebben we drie keer met Achmea, Avéro Achmea, Centraal Beheer samengewerkt. De sessies waren gericht op het ontsluiten van de diepere intrinsieke motivatie van haar medewerkers en deze energierijk te koppelen aan de organisatie doelen.

‘The Thrive is inspirerend omdat jullie oprecht geïnteresseerd zijn in de klantvraag en doorgronden waar het écht om gaat. Jullie zijn daarnaast in staat om dit te vertalen in een aanpak waarbij mensen het beste uit zichzelf willen - en kunnen halen in een vertrouwde omgeving, waardoor er hele mooie dingen ontstaan. Die combinatie van doorgronden en weten te vertalen in een aanpak die binnenkomt, maakt jullie uniek. Anderen kunnen ook goed vragen stellen, begrijp me goed, maar ze kunnen het niet vertalen naar een aanpak waarbij mensen geraakt worden, ze opbloeien of er emoties loskomen. Het is vaak allemaal te standaard wat betreft het aanbod.

De setting die jullie neerzetten resulteert in effecten waarbij er niemand is die de groep verlaat wanneer het spannend wordt of het dichtbij komt, iedereen actief meedoet, omdat ze graag willen. Na een bijeenkomst met jullie aanpak, ‘houdt iedereen een beetje meer van elkaar’ met alle positieve effecten van dien. Dit blijvende positieve effect is anders dan andere partners weten los te maken, met jullie interventies vindt er een wezenlijke verandering plaats in de samenwerking binnen de organisatie. Bij jullie ontstaat openheid, gaat men oprechte feedback geven om samen beter te worden en dan lukt dat ook. Medewerkers en managers praten met elkaar in plaats van over elkaar, met als doel om de eigen organisatie te verbeteren.

En daarom werk ik graag met jullie.