Jaap Donker - DT lid, GGD regio Utrecht

We zijn samen met The Thrive, op ontdekkingsreis: gelijkwaardig, inspirerend met positieve resultaten en effecten.”

In 2017 is onze samenwerking begonnen, als GGDrU stonden wij voor een stevige opgave. We wilden een beweging starten. Een beweging die zou leiden tot meer externe zichtbaarheid en interne cohesie (voorbij de eilanden en in verbinding). Onze GGDrU (700+) is door diverse fusies en overheveling van werkzaamheden in korte tijd fors gegroeid, van 131 medewerkers in 2008 naar ruim 700 in 2020.

Erik-Jan en Bob zijn oprecht geïnteresseerd. Ze leven zich in en dagen ons uit. We zijn begonnen met een intensief leiderschapstraject, dat is uitgemond in een continu aanbod voor onze leidinggevenden. Vervolgens hebben zij ons geholpen een ontwikkelaanpak te kiezen die echt bij ons past. Een participatieve aanpak, op weg naar zelforganisatie richting bevlogen wendbaarheid bij iedereen. Daarbij blijft The Thrive op afstand betrokken.

Er is een nieuwe leiderschapstaal ontstaan. Leidinggevenden zijn nu beter in gesprek met elkaar en met de medewerkers. De interne samenwerking is verbeterd. We hebben met elkaar de slag naar zelforganisatie gemaakt. The Thrive heeft onze mensen opgeleid om dit zelfstandig te faciliteren en ze springen bij als groepen te groot zijn. Ook nu hebben wij veel plezier van het toegenomen positieve zelfbewustzijn, (stijlflexibel) leiderschap, vermogen samen te werken en toegenomen flexibiliteit. We gaan verder met de transformatie naar zelforganisatie. We zijn alweer aan het sparren met The Thrive over de volgende stap in de ontwikkeling van de GGDrU.