Diensten

Thriving Commercially

Bezieling is de meest
krachtige bron op aarde”

Gezien worden als een vertrouwde en gewaardeerde zakelijk partner is meer een kunst dan een baan. Ons ‘Thriving Commercially’ model vormt het startpunt voor gesprekken over een Commercial Excellence programma op maat. We ontwikkelen een programma, gebaseerd op de complexiteit van de (mondiale) commerciële rollen, waarbij we alle bouwstenen van het model gebruiken. We richten ons op betekenisvolle waarde: concrete, meetbare output, omzet, marktaandeel, brutowinst. En tegelijkertijd op niet meetbare, maar observeerbare outcome: nieuwe werkvormen, innovatieve – virtuele – manieren van samenwerken, aanstekelijke teamspirit, verbeterde teamdynamieken. Dit zijn de ingrediënten van het succes van morgen. Wanneer we de resultaten verbinden aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en/of het verbeteren van de levens van alle betrokken partijen in het commerciële proces, maakt dat onze aanpak meer betekenisvol dan ooit tevoren.

Professionals die aan het begin van hun carrière staan, leren we praktische instrumenten en vaardigheden aan. Zo gaan ze klantgesprekken aan met meer zelfvertrouwen en moed. De deelnemers ervaren in een programma van 3 tot 5 dagen het ‘Thriving Commercially’ model op een bijzonder praktische manier. Iedere deelnemer zich richt op een specifieke klant waarop ze de basisvaardigheden toepassen om vertrouwen winnen en waarde te creëren. Ze het ontwikkelen hiervoor een klantoplossing op maat: effectief beïnvloeden, gesprekstechnieken, presenteren met overtuiging, van idee naar kans, conflicthantering, omgaan met de politieke arena en het beïnvloeden van het beslissingsproces. Dit leidt tot resultaten bij de klant die ze gekozen hebben en tot meer zelfvertrouwen.

Het sales leadership programma is een driedaags programma dat zich inmiddels vaak heeft bewezen. We faciliteren commerciële teams om een commerciële doorbraak te realiseren in hun markt of land, gedurende een periode van 6 maanden. Tijdens het programma bereiden deelnemers zich ook voor op mogelijke obstakels die ze tegen kunnen komen, wanneer ze in de praktijk met hun doorbraakprojecten aan de slag zijn. Het echte werk en het echte leren begint wanneer de teams weer terug zijn in de eigen markt of land. Daar gaan ze meetbare resultaten en tastbare effecten realiseren.

Een client value lab is een snelkookpan van een halve dag, waarin we de leiders van jouw klant uitnodigen om een actuele zakelijke uitdaging te delen. Dit laboratorium is dé plek voor doorbraakideeën. Bovendien verbeteren hier je vaardigheden om een vertrouwde en gewaardeerde zakenpartner te worden. Binnen 4 uur tijd wordt je stevig uitgedaagd om anders naar je uitdaging te kijken. En krijg je suggesties voor onvermoede oplossingsrichtingen.

Commerciële doorbraak

Een salesteam uit België presenteerde de uitzonderlijke resultaten van hun Commercial Improvement Project aan het eind van hun Sales Leadership programma. Niet alleen een EBITDA groei van €…k, maar ook een nieuwe manier van werken, die het hen mogelijk maakte om andere en nieuwe klanten binnen te halen in België. Hun ogen fonkelden van energie. Tijdens de borrel op de receptie naderhand, bespraken we het verschil tussen ‘output’ en ‘outcome’ met de CEO. “De outcomes van dit team (nieuwe manier van werken en team spirit) gaan belangrijker worden dan de output (€…k) die ze gepresenteerd hebben” voorspelden wij. Na een korte stilte zei de CEO: “Val mijn mensen niet lastig met deze onzin. Wij zijn alleen geïnteresseerd in output. In harde resultaten”.

Eén jaar later kregen we een bericht van diezelfde CEO: “In de afgelopen 25 jaar zijn we nog nooit marktleider geweest in dit segment in België. Nu zijn we dat wel. En alleen jullie en ik weten waarom.” Wat was er gebeurd? Het Belgische salesteam kwam enorm gemotiveerd terug in hun land na de presentatie aan de Board op het hoofdkantoor. Ze begonnen de andere teams in België te inspireren om de nieuwe manier van werken ook te omarmen en te activeren. Dat werkte als een olievlek. Daarna was het alleen een kwestie van tijd. Tegenwoordig is de CEO met name geïnteresseerd in de outcomes van de projectteams. Inmiddels weet hij dat dit de hoekstenen zijn van het succes van morgen.

Denkkracht

Lees de Whitepaper

This era will be remembered as the darkest or finest hour for many organizations. Climate change, viruses and increasing divides between people, are leading to merciless global events. These events grow the public awareness that humanity and nature are the most precious gifts we have. They expose the weaknesses of a global economic system, which grows economies for corporate profits only. We believe that this system needs to change to help us in the future. Businesses need to transform towards people-driven, societally relevant, and environmentally friendly organizations, delivering ‘meaningful value’. Creating value needs to touch more levels than just the bottom line: business-, growth- and societal level.

Inspirerende personen

Spotlights

‘Never stop Learning’

In this spotlight is the fast-thinking board
member and non-executive director Sander
van ‘t Noordende via camera. He was Group Chief Executive for Products for six years during his 32-year tenure at Accenture.

‘Space is the new place’

In the spotlight is the exuberant John Batten via camera from New York. He is the Global Cities Director for Arcadis. The Global Cities program started in 2013 and doubled in size from €500m back then to €1.1b in 2020.

‘Not all clients are created equal’

In this spotlight is the energetic and determined Managing Director of Global Strategic Accounts at Randstad Enterprise Group, Tania de Decker. Tania brings more than 25 years of experience in all facets of talent acquisition solutions and
technology.

‘Geen offerte-
 aanvraag nodig
 om klant te bellen’

Bob van Putten, Operationeel Directeur en Commercieel eindverantwoordelijk, Flatland, over het Commercial Excellence Programma van The Thrive ten tijde van een pandemie dat alles veranderde.