Diensten

Thriving Leaders

In ieder mens huist een leider, die voorbij eigen belang en behoefte anderen inspireert om hogere doelen te bereiken”

In samenwerking met onze klanten ontwikkelen wij maatwerk ‘executive’ leiderschapsprogramma’s. Sommige van deze programma’s draaien al langer dan 10 jaar en zijn de paradepaardjes van het opleidingsportfolio van onze klanten geworden. In deze programma’s creëren we unieke, serieuze, echte en radicaal persoonlijke ervaringen, waardoor leiders zichzelf en hun leiderschap leren kennen en versterken. Zo leren ze anderen te inspireren bijzondere resultaten te bereiken en hun organisatie meer verbonden, menselijker en beter afgestemd te maken.

Leiders richten zich door hun keuzes en hun werk op drie typen resultaten: gedeelde richting, menselijke groei en betere resultaten. Het GRIP-leiderschapsprogramma biedt een robuust concept, een structuur en een methodologie om leiders te ontwikkelen. Het programma is getest, uitgevoerd, opnieuw aangescherpt en op maat gemaakt. Het wordt alom geprezen vanwege de impact op het individu en organisatie. De impact komt door de verbinding van eerdergenoemde resultaten aan de essentie: het leiderschap van binnenuit en de verbinding met de bedrijfscontext die steeds verandert.

Regelmatig geven wij een 20 tot 45 minuten durende interactieve lezing over leiderschap. We vertellen waar leiderschap volgens onze overtuigingen echt over gaat, waarom veel leiderschapsmodellen niet werken en wat de sleutel is van transformatief leiderschap. Leiders kunnen gaan geloven in een drietal illusies die leiderschapsontwikkeling in de weg staan: ik weet het allemaal, ik heb het onder controle en ik ben onkwetsbaar. Er is een uitweg: Leiderschapskeuze.

Op de eerste plaats: veel nieuwe managers zien al snel allerlei inspirerende leiderschapsmodellen zonder dat ze eerst de basis managementvaardigheden hebben geleerd: goede selectiegesprekken voeren, resultaatontwikkelgesprekken houden, doelen stellen, doelgericht werken stimuleren, effectieve (virtuele) vergadering leiden en het coachen van medewerkers. In onze programma’s worden deze vaardigheden steeds verbonden met ieders unieke leiderschapssignatuur, overtuigingen, persoonlijke waarden en emotionele leven.

Aan ons netwerk is een selecte groep van ervaren ‘executive coaches’ verbonden. Wij zien het match- en volgproces als cruciaal voor het coaching traject. Coachees krijgen twee coaches aan zich voorgesteld. Vervolgens maakt de coachee een keuze en volgt een beschrijving van het traject en de doelen. Als de matching, timing en doelen goed zijn gekozen, heeft coaching een ongeëvenaarde impact.

Een drukke baan kan veel van je vergen. Een leider kan zijn eigen welzijn daardoor uit ’t oog verliezen. Wij werken aan de vitaliteit van leiders met behulp van hun persoonlijke data, gebaseerd op Hearthmath en hartslagvariabiliteit. Leiders vergroten het zicht op hun eigen welzijn. Ze reflecteren op hun fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn. Dit kan gaan over meer slapen, meer beweging, een andere (gezondere) baan zoeken die beter past bij iemands passie en talent. Dit onderdeel integreren we ook vaak in onze andere leiderschapsprogramma’s. Lees meer over Thrivability.

Leiderschapsdoorbraak

Tim werd iedere dag om 6:00 wakker. Hij reed dagelijks drie uur van en naar zijn werk. Hij zat 8 uur achter elkaar in vergaderingen en reageerde tussendoor op een enorme stroom aan e-mails. Hij hielp zijn managers bij escalaties. Gaf zelf voorbereidde executive presentaties. En hield alle belanghebbenden steeds geïnformeerd. 60-urige werkweken waren meer regel dan uitzondering. Ondertussen had Tim een sluimerend gevoel van nog niet genoeg te doen. En voelde zich diep vanbinnen onzeker. ’s Avonds viel hij meestal uitgeput in slaap voor de TV.

Nu doet Tim ’s ochtends eerst aan fitness of meditatie. Daarna belt hij met Azië. Of beantwoordt berichten in Teams: iedereen is gelijk op de hoogte. Regelmatig werkt hij thuis of rijdt pas na de file naar een afspraak. Op kantoor doet hij zijn dagelijkse check-in met zijn team. Hij neemt de tijd voor een rondje over zijn afdeling. Tim spreidt zijn aandacht effectiever. Hij weet welke collega’s hij meer in de gaten moet houden en welke vanzelf naar hem toe komen als ’t nodig is. Zijn werkweek is een stuk korter. Het aantal escalaties is gehalveerd. En Tim heeft eindelijk tijd om aan strategie-activatie te werken.

Denkkracht

Lees de Whitepaper

Door de jaren heen zijn we veel inspirerende concepten en definities van leiderschap tegengekomen. Onze ervaring is dat deze concepten vaak niet op elkaar voortbouwen en verwarring en misverstanden creëren: wat is leiderschap nu eigenlijk?