Diensten

Thriving Teams

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”

De ‘VUCA’ wereld daagt teams fundamenteel uit. Thriving Teams sturen zelf mee, groeien en presteren. Wij helpen teams hun focus, samenwerking en eigenaarschap te verbeteren. Hierdoor kunnen ze hun volledige potentieel benutten en optimaal bijdragen aan de grotere context waar zij deel van uit maken.

Breng jouw team in kaart

Snel inzichtelijk krijgen hoe jouw team ervoor staat?

Doe de Thriving Team Scan!

Vul het formulier hiernaast in om de Thriving Team Scan aan te vragen. Hiermee houden we jouw team tegen het licht. Een van onze Thrivers neemt vervolgens vrijblijvend contact met je op om de resultaten door te spreken.
  • Team onder druk; we doen het prima, maar we willen met elkaar een volgend niveau bereiken.
  • Teaming op een volgend niveau; Van een ‘gemanaged’ team naar meer zelforganisatie
  • Team met een flinke nieuwe uitdaging; we hebben iedereen aan boord nodig voor een echte doorbraak.
  • Nieuw team; ons team wil een sterk fundament bouwen om succesvol te worden.
  • Virtueel team; help ons om ook in de meer virtuele wereld succesvol te worden en te blijven
  • Team met conflicten; conflicten zijn een last voor ons, in plaats van een springplank voor succes.
  • Presterend team; wij geloven in structurele reflectiemomenten om te blijven ontwikkelen

De Thriving Team scan helpt bij het inzichtelijk maken van de huidige staat van het team. We gebruiken de resultaten om de dialoog te versterken over welke sterke punten we mogen vieren en welke gebieden nog aandacht en ontwikkeling verdienen.

Een modulaire team aanpak is een team “deepdive”, bedoeld om door te pakken op inzichten die de Team Scan oplevert. Het doel is om de richting te verhelderen, te kapitaliseren op diversiteit, op kracht gebaseerd eigenaarschap te creëren en routines te vernieuwen die de prestaties verbeteren. We gebruiken hierbij soms instrumenten als Lumina Spark, Barret Value scan en/of Spiral dynamics om persoonlijke drijfveren en gedragsvoorkeuren expliciet te maken

We helpen de transitie naar meer zelforganiserende teams te faciliteren. Bij voorkeur in samenwerking met sleutelspelers vanuit de organisatie. We co-creëren een aanpak tijdens een pilotfase en faciliteren een train-de-trainer programma, waarna interne trainers het programma zelf kunnen dragen. We ondersteunen hen onder andere met regelmatige intervisie tijdens onze ThrivAcademy dagen.

Mensen en teams herverbinden op weg naar nieuwe syntheses, voorbij conflicten die hun samenwerking en prestaties in de weg staan.

20 – 45-minuten interactieve keynote over onze kijk op teamwerk: waarom effectief teamwork essentieel is om bevlogen wendbaarheid te creëren in de VUCA-wereld. De juiste balans vinden tussen autonomie en afstemming om boven de markt uit te stijgen qua bevlogenheid en klanttevredenheid, samenwerking in de keten, prestaties en innovatie.

Team doorbraak

Het verkoopteam van 13 man presteerde acceptabel in een krimpende markt. Ze werkten al 5 jaar samen. Het team nam nooit de tijd om elkaar persoonlijk te leren kennen. Frictie tussen de externe en interne verkooporganisatie kostte hen stelselmatig extra tijd. Het team maakte grapjes over elkaars karakters. Niemand zei wat ze daarvan vonden. De gemeenschappelijke vijand was het marketingteam: zij “wisten niet wat ze aan het doen waren".

Het verkoopteam creëerde een nieuwe marktbenadering samen met het marketingteam. Ze bleken een capabele groep te zijn. "We hebben nu een duidelijke gezamenlijke ambitie en de nieuwe segmentatie betaalt zich uit. Tijdens de off-site leerden we elkaars voorkeuren kennen en gebruiken. We besloten om te werken in complementaire paren per regio, van externe en interne verkoop. En Tanja bleek ambitieus en werkt nu in een ondersteunende rol voor beide teams. We hebben regelmatig vrijdagborrels samen en presteren beter dan de markt met onze nieuwe digitale aanpak".

Denkkracht

Lees de Whitepaper

In de ‘VUCA’ wereld blijkt optimaal samenwerken in teams essentieel. Thriving teams onderscheiden zich van de middelmaat door structureel te werken aan hun richting, groei en eigenaarschap. Maar hoe doe je dit, terwijl er ook nog gewoon gewerkt moet worden?